')

 

Fraktfritt för varubrev. Leverans 1-3 dagar. Vi informerar vid leveransproblem.

 

Den nyttiga balansen

För ett par veckor sedan erbjöds jag av en kollega på jobbet att ta ett blodtest. Hon berättade att hon representerar ett företag som heter Zinzino. Det vore synd att säga att de arbetar på ideell basis. Det är en affärsidé och i slutändan går det nog ut på att vara vinstdrivande. Jag är i allmänhet skeptisk till den typen av erbjudanden. Det finns nämligen inga enkla lösningar till hälsa. Speciellt när pengar är inblandade bör man vara kritisk.

Kollegan berättade emellertid om sin egen resa. Hur hon på skoj för några år sedan hade provat konceptet och vilka effekter det hade haft i hennes eget liv. Hon hade lidit av högt blodtryck, stod på blodtrycksmedicin och gick på regelbundna kontroller. Efter en tids användning av Zinzino-produkterna, hade blodtrycket gått ner. Först var hon tvungen att halvera dosen av sin blodtrycksmedicin. Efter ytterligare något år fick hon sluta helt. Idag är hon helt avskriven från sitt höga blodtryck och går inte längre på några kontroller.

Vad innebär då konceptet? De beskriver själva att ”Balance” är ett nyckelbegrepp som förklarar vad det hela handlar om. Enligt Zinzino handlar det om förhållandet mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3. Obalansen mellan de här fettsyrorna utgör ett hälsoproblem enligt Zinzino. När vår kost innehåller för mycket omega-6 och för litet omega-3 – fettsyror, så skapas en ohälsosam obalans.

Så långt är det inga problem att hålla med även för den skeptiske. Inte heller när det gäller de grundläggande råden, nämligen att äta en kost som till exempel består av mycket grönsaker, fet fisk och nötter, samt utöva fysisk aktivitet. Man behöver inte heller tvivla på deras erbjudande att testa sin fettsyrebalans, vilket enkelt kan göras genom ett blodprov. Däremot blir man mer fundersam då de presenterar ”mirakelkuren”, som består i att justera obalansen genom att konsumera Zinzinos Balance-produkter, vilket skapar en perfekt balans mellan omega-6 och omega-3-fettsyrorna. Dessa produkter består av olika sorters oljor, vilka inte är billiga!

Det är svårt att döma innan man har provat. Konceptet anser sig vara vetenskapligt testat. Min kollegas vittnesbörd har jag också svårt att säga emot. Frågan är ju bara om man ska behöva köpa dyra oljor för att nå till den hälsosamma balansen? Räcker det inte med en mer hälsosam inriktning på sin kost? Hursomhelst så avvaktar jag nog lite till innan jag själv provar.

Vad visade då mitt blodtest? Som tur var hamnade jag inte på något område i det röda fältet, vilket var väldigt ovanligt enligt min kollega. Hon trodde det berodde på min sunda kost och prisade den feta makrillen som jag äter varje dag. Visst finns det en förbättringspotential, eftersom det idealiska är att ligga på de gröna områdena.

Vi får se om jag hamnar där via min makrill eller genom att investera i en dyr kur med Zinzinoprodukter!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information