')

 

Fraktfritt för varubrev. Leverans 1-3 dagar. Vi informerar vid leveransproblem.

 

Hälsobalansen – 4 nycklar till ett bättre liv

 

Idag tänkte jag helt enkelt göra lite reklam. Inte för någon egen produkt (visst – den går att beställa genom Fairandwell men det går bra mycket snabbare via Adlibris), utan för boken ”Hälsobalansen – 4 nycklar till ett bättre liv”. Den är skriven av Rangan Chatterjee, brittisk allmänläkare. Dr Chatterjee är i England känd genom BBC-serien ”Doctor in the House”, där han representerar en lite banbrytande syn på folkhälsan.

Titeln på boken: ”Hälsobalansen – 4 nycklar till ett bättre liv”  (Norstedts förlag, eng titel The Four Pillar Plan), speglar ganska bra utgångspunkten för dr Chatterjee’s hälsoperspektiv. Även om han är läkare, så nöjer han sig inte med att resonera om hälsa utifrån enbart medicinska begrepp. Han vill förespråka ett helhetstänk, där var och en av de 4 nycklarna är lika viktig.

Jag tänker inte här och nu avslöja för mycket av bokens innehåll men det är mycket möjligt att jag i de kommande veckornas bloggar kommer att ta upp en del av de viktiga saker som författaren säger. Däremot kan jag avslöja vilka nycklar det är som dr Chatterjee pratar om:

  • Vila mer
  • Ät smart
  • Rör dig i vardagen
  • Sov bättre

Självklara sanningar? Måhända. Jag kan ändå lova att författaren utvecklar sina tankar om dem på ett vederhäftigt och trovärdigt sätt. Det som skiljer hans bok från många andra i genren, är att han inte är ute efter att sälja en metod eller en diet. Han ger oss små enkla ledtrådar med vars hjälp vi kan göra okomplicerade förändringar i våra vardagliga liv. Förslagen bygger på forskningsresultat som författaren anknyter till. Med exempel från sin praktik och egna erfarenhet, visar han också på de positiva resultat man kan uppnå via dessa nycklar.

Slagordet på bokpärmens baksida må verka lite för självsäker och självklar:

  • Ta kontrollen över din hälsa och förändra ditt liv redan idag!

Författarens attityd är ändå inte alls arrogant. Han visar stor ödmjukhet i sin bok. Hälsa är inte något man automatiskt vinner genom att följa några enkla regler. Däremot är det möjligt, genom den insikt Chatterjee förmedlar, att ta kontroll över faktorer som både försämrar och främjar vår hälsa.

Det är ingen garanti för full hälsa men däremot en väg till att må bättre och därmed trivas bättre med sitt liv!  

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information