')

 

Fraktfritt för varubrev. Leverans 1-3 dagar. Vi informerar vid leveransproblem.

 

FMD dag 2

Den andra dagen på fastan brukar hungern ge sig tillkänna. Idag har det gått förvånansvärt bra. Det brukar vara rekommenderat att man jobbar, då är det lättare att ”glömma” hungerkänslorna. Kände av att det knorrade i magen lite på morgonen men sedan har det inte alls stört.

Jag är ledig och har haft tid att ägna lite mer tid åt matlagning. På menyn stod en god sötpotatischili som också finns i receptboken. Jag gjorde dubbel mängd vilket innebär 4 portioner, eftersom receptet är för två portioner. Min fru som slutade tidigt på jobbet kom hem och åt tillsammans med mig. Hon fastar inte men gillade maten – ett gott betyg! Trots att jag viktade in beståndsdelarna noga och vi båda åt oss mätta, blev det en mycket över!

Även idag delade jag upp granolan på två tillfällen men valde att börja och avsluta dagen med portionen.

Det som är viktigt att komma ihåg är vätsketillförseln. Kaffe har jag tillåtit mig att dricka två gånger, på morgon och eftermiddag. Sedan har vattenflaskan funnits med hela dagen. Under en fasta är det viktigt att kontinuerligt fylla på, även om man inte känner av törsten

De enda fysiska symtom som gett sig tillkänna är att jag känt mig frusen under eftermiddagen och kvällen, ett tecken att kroppen går på lågvarv och försöker spara på resurserna. Som vanligt under dessa perioder har dessutom min mage stannat upp vilket resulterat i betydligt färre toalettbesök!

Det märkliga under fastan är den goda och djupa sömnen. Min fru har till och med blivit orolig eftersom jag inte rört på mig under natten. På morgonen var hon uppe före mig, vilket är väldigt ovanligt. Jag antar att det har att göra med att kroppens organ har gått in i vila och att det också påverkar och ger ”lugn och ro” till både kropp och själ.

Ska bli spännande att se hur dag tre kommer bli. Den kan ibland vara värst, eftersom reserverna då är slut och fastan är ”på riktigt”.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information