')

 

Fraktfritt för varubrev. Leverans 1-3 dagar. Vi informerar vid leveransproblem.

 

Sista dagen på fastan

Daal-gryta

Det är lördag och sista dagen på min FMD-period är så gott som över. För första gången sedan jag började fastan, vaknade jag tidigt och kände det svårt att slappna av. Gick upp men la mig igen i ett annat rum och somnade snart om. 

Dagen har gått utan större problem. Dammsög på förmiddagen. Gick sedan till affären och inhandlade det som fattades för att tillaga indisk Daal. Den tar en stund och jag var lagom klar med rätten till dess att min fru kom hem. Doften av de ljuvliga kryddorna fyllde köket: curry, spiskummin, paprika, garam masala och sambal oelek.  Allt detta blandas ihop med lök, vitlök, krossade tomater, kokosmjölk och torkade röda linser. Det är ett storkok och räcker därför för flera dagar under en femdagarsfasta. Nu åt vi 2 personer varsin portion och resten frystes in.

Eftermiddagen och kvällen har passerat snabbt, eftersom vi hade 2 besök inprickade. Det kan tyckas svårt att hantera, då man är tvungen att tacka nej till det som bjuds. När man är 2 och den ena äter, går det bättre och innebär ofta inga större problem. Eftermiddagens wienerbröd var lätt avstå från för min del. Kvällens afrikamat lite svårare…Däremot var då acceptansen från värdarnas sida desto större, eftersom de är muslimer och har insikt i hur fasta fungerar och visar respekt mot den praktiserande.

Nu har jag fullgjort min femdagarsfasta för den här gången. Jag är förvånad över att det gått så bra, trots att jag befunnit mig i ”matmiljö” med ständiga frestelser. Att vara sysselsatt med att laga maten hjälper faktiskt en del också.

Jag har följt mitt blodtryck under veckan. Det har varit intressant att se hur det systoliska trycket har sjunkit från en ganska hög nivå. De senaste två dagarna har det normaliserats, vilket jag tar som ett mycket positivt tecken! Andra eventuella hälsoeffekter är svårare att bedöma i nuläget. Men det känns väldigt bra i kropp och själ!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information